12 Αύγουστος 2017, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2017, 17:10

Περίπου 3,5 εκατ. Βορειοκορεάτες θέλουν να καταταγούν για να πολεμήσουν τους Αμερικανούς

  • Περίπου 3,5 εκατ. Βορειοκορεάτες θέλουν να καταταγούν για να πολεμήσουν τους Αμερικανούς
    Επιθεώρηση στρατιωτικών μονάδων από τον Κιμ Γιοννγ Ουν (φωτ.: EPA / KCNA)

Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατ. οι πολίτες που έκαναν αίτηση να καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν το Σάββατο βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης. Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ