8 Αύγουστος 2017, 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2017, 12:31

Έτσι διασκεδάζουν οι Πόντιοι της Δράμας (βίντεο)

  • (βίντεο: lalasaridis)

Πολύ δυνατές στιγμές χάρισε ο ποντιακός καλοκαιρινός χορός της Ένωσης Χορευτών Νομού Δράμας «Πυρρίχιος», την προηγούμενη Παρασκευή. Το γήπεδο Κραχτίδη στη Δράμα ετοιμάστηκε κατάλληλα από τους «ετοιμοπόλεμους» εθελοντές του συλλόγου, ώστε να φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του καλοκαιριού στην περιοχή.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Δράμας, και όχι μόνο, έδωσαν το παρών ώστε να ακούσουν γνήσια ποντιακή μουσική και να διασκεδάσουν κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχαν προσκληθεί μεγάλα ονόματα της ποντιακής σκηνής, διασφαλίζοντας ότι το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


(βίντεο: lalasaridis)

Ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Μπάμπης Ζερζελίδης στη λύρα, ο Νίκος Τσεπίδης στο νταούλι χάρισαν στον κόσμο ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με πολύ χορό.

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την επιτυχία της βραδιάς, και ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2018.