8 Αύγουστος 2017, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2017, 10:53

Στο 38% κατρακύλησε το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ

  • Στο 38% κατρακύλησε το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ: Σε 200 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του το ποσοστό δημοτικότητάς του βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο και παράλληλα οι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούν από τον Λευκό Οίκο.

Σε δημοσκόπηση του CNN μόλις το 38% δηλώνει ότι εγκρίνει τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου – σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στην προεδρία μόνο ο Μπιλ Κλίντον το 1993 είχε ποσοστό αποδοχής κάτω από 50%, σύμφωνα με τα δεδομένα των σύγχρονων δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Αλλά και πάλι, το ποσοστό του Κλίντον ήταν στο 44%.

Επιπλέον, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν τη σοβαρή αντίθεσή τους στους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, και μόλις το 24% σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του προέδρου. Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο στο 59% σήμερα, ενώ στους ψηφοφόρους που αποτέλεσαν την ισχυρή εκλογική βάση του (λευκοί, χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο) το ποσοστό αποδοχής είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες.

Η επιχειρηματική εμπειρία του Ντόναλντ Τραμπ και η ικανότητά του να φέρει την αλλαγή ήταν δύο από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα, ενώ οι «ρωγμές» που προκλήθηκαν στην βάση των υποστηρικτών του δημιουργούν μια νέα πολιτική εικόνα σήμερα που μειώνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο πρόεδρος μπορεί να δρομολογήσει την πραγματική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ.