7 Αύγουστος 2017, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2017, 21:35

Ο Πόντος στο 13ο Πανευβοϊκό-Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (βίντεο)

  • Ο Πόντος στο 13ο Πανευβοϊκό-Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (βίντεο)
    (Φωτ.: Βάσω Φύτρου)

Τι και αν δεν είναι Πόντιοι, κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους εκατοντάδες θεατές που είχαν κατακλύσει το θέατρο «Θωμάς Μεταξάς». Ο λόγος για τους χορευτές του Μορφωτικού-Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά Καρυστίας, που παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο, την Κυριακή 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο του διήμερου 13ου Πανευβοϊκού-Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που έγινε στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Οι χορευτές έκαναν την είσοδός τους με τίταρα Καρς και συνέχισαν με τίκ’ διπλόν, τρυγόνα Τραπεζούντας και Ματσούκας, σερανίτσα, τρία τη κότσαρι και αποχαιρέτησαν τον κόσμο με κότσαρι.

Δύο πυρριχιστές χόρεψαν σέρρα, λίγο πριν από την αποχώρηση της ομάδας από την πίστα, και εισέπραξαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών. Το χορευτικό συνόδευσε στη λύρα ο Γιώργος Θεοδωρίδης και στο νταούλι ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης. Τη διδασκαλία των χορών έκανε η Αρετή Ρήγα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά από την Εύβοια, το Κερατσίνι  -παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα- αλλά και το Πεκίνο.

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.