7 Αύγουστος 2017, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2017, 12:48

Οι λύρες του Πόντου, της Κρήτης και της Κύπρου στη ΡοδακΟΙΝΟγνωσία Ημαθίας (βίντεο)

  • Οι λύρες του Πόντου, της Κρήτης και της Κύπρου στη ΡοδακΟΙΝΟγνωσία Ημαθίας (βίντεο)
    (φωτ.:alexandriamou.gr)

Με σκοπό να κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα δυο σημαντικότερα προϊόντα που βγάζει ο τόπος τους, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού «Η Μίεζα» διοργάνωσε τριήμερες εκδηλώσεις, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου, με το διακριτικό τίτλο «ΡοδακΟΙΝΟγνωσία».

Τα μουσικοχορευτικά δρώμενα που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις λειτούργησαν ως πόλος έλξης για χιλιάδες θεατές που προσήλθαν στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού Νάουσας, καθιστώντας το τριήμερο άκρως επιτυχημένο.

Η έναρξη των εκδηλώσεων επιφύλαξε στους παρευρισκόμενους ένα μαγευτικό ταξίδι στη γη του Ορφέα. Με... οδηγούς λύρες από την Κύπρο, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου εξελίχθηκε ένα γλέντι που αποζημίωσε και τους πιο απαιτητικούς. Τα χορευτικά τμήματα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, την Ένωση Κρητών Βριλησσίων Αττικής και το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας παρουσίασαν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ αργότερα ο Μιχάλης Καλιοντζίδης, τα μουσικά σχήματα των «Μελόρυθμων», ο Ανδρέας Νικηφορίδης (νταούλι) και ο Δημήτρης Φουντουκίδης (αρμόνιο) απογείωσαν τη βραδιά.

Μελωδίες ποντιακής μουσικής αντήχησαν στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού Νάουσας.


(βίντεο: alexandriamou.gr)

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων αφιερώθηκε εξ’ ολοκλήρου στη γη του Πόντου. Με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τον Ματθαίο Τσαχουρίδη και τον Στάθη Νικολαΐδη η επιτυχία της βραδιάς ήταν προδιαγεγραμμένη. Τους καλλιτέχνες συνόδευσαν ο Κώστας Κακουλίδης (λύρα, τραγούδι), ο Σάκης Σωτηριάδης (αρμόνιο) και ο Γιώργος Κορτσινίδης (ντραμς), ενώ τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής και του διοργανωτή συλλόγου πλαισίωσαν το πρόγραμμα.     


Μέρος του εκθεσιακού περιπτέρου (φωτ.: Ναουσέικα Νέα)

Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού Νάουσας είχαν στηθεί εκθεσιακά περίπτερα με τοπικά προϊόντα, κυρίως κρασιά και παράγωγα του ροδάκινου. Όλα προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας.