6 Αύγουστος 2017, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2017, 11:50

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Αρχαία Πύδνα – Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

  • Αυγουστιάτικη πανσέληνος στην Αρχαία Πύδνα – Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

Με τη συναυλία Φεγγάρι μάγια μου 'κανες της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συνεχίζεται τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Προορισμός η αρχαία Πύδνα, όπου θα παρουσιαστεί η συναυλία- αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Τη χορωδία,  την ορχήστρα και τους σολίστες θα διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης που δημιούργησε και επιμελήθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Με αφορμή τη συναυλία ο μαέστρος δήλωσε: «Μέσα από τις επτά ενότητες της συναυλίας, αναδεικνύεται αντιπροσωπευτικά το διαχρονικό  έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτης-θεατής το μοναδικό τοπίο, συνδυασμένο με μουσική και χορό, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα έναν ακόμα αξιόλογο αρχαιολογικό θησαυρό της Πιερίας. Σας περιμένουμε όλους».

Θα τραγουδήσουν οι Γεωργία Ζάρα, Ρώνια Τοπαλίδου, Γιάννης Χαρίσης και Κωνσταντίνος Χλεμές.

Στο χορευτικό μέρος της βραδιάς εμφανίζονται ο Κωνσταντίνος Σκρέτας και το χορευτικό τμήμα του Φιλανθρωπικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου Πιερίας «Η Στέγη της Αγάπης», ενώ την παρουσίαση της συναυλίας και στην επιμέλεια των κειμένων έχει ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Τη συναυλία υποστηρίζουν ακόμα ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και ο Φιλανθρωπικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάλου Πιερίας «Η Στέγη της Αγάπης». Την πολυβραβευμένη χορωδία της Εστίας πλαισιώνει με τη συμμετοχή της η χορωδία των Κολινδρινών Κατερίνης.

Η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.