6 Αύγουστος 2017, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2017, 10:42

Πτήση τρόμου από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια

  • Πτήση τρόμου από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια
    Aεροσκάφος της United Airlines (φωτ. αρχείου.: EPA / Kamil Krzaczynski)

Στιγμές τρόμου έζησαν το Σάββατο οι επιβάτες πτήσης 759 της American Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια, καθώς σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση στο αμερικανικό αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα 10 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Επτά από τους τραυματίες είναι αεροσυνοδοί και τρεις επιβάτες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 287 επιβάτες και 12 μέλη πλήρωμα.

Τις στιγμές περιέγραψε ο επιβάτης της πτήσης Ίαν Σμιθ: «Ήταν τη στιγμή που μας μοίραζαν καφέδες και αναψυκτικά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές καθισμάτων όταν ο πιλότος μας ενημέρωσε να δέσουμε τις ζώνες μας και είπε στις αεροσυνοδούς να κάτσουν στις θέσεις τους. Αλλά ούτε αυτές δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό. Το αεροσκάφος άρχισε να ταράζεται και ξαφνικά έκανε μια μεγάλη "βουτιά". Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά μου χτυπούσαν το κεφάλι τους στο ταβάνι».


Εικόνα από την οροφή του αεροσκάφους με εμφανή τα σημάδια από τα υγρά που διαχύθηκαν λόγω των αναταράξεων. Την ανάρτησε η δημοσιογράφος Jessica Huseman 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία αναφέρει: «Φροντίζουμε τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματός μας αυτή τη στιγμή και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους μας που φρόντισαν για την ασφάλεια των επιβατών».

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 3:10 μ.μ. (τοπική ώρα) στη Φιλαδέλφεια.