5 Αύγουστος 2017, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2017, 13:16

Με σημαντικές παρουσίες αλλά και απουσίες πραγματοποιείται το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού της ΔΙΣΥΠΕ

  • Με σημαντικές παρουσίες αλλά και απουσίες πραγματοποιείται το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού της ΔΙΣΥΠΕ
    Στιγμιότυπο οθόνης από τη διεξαγωγή του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ (βίντεο: livemedia.gr)

Με μικρή καθυστέρηση και ηχηρές απουσίες –όπως αναμενόταν– άνοιξε τις εργασίες του το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων (ΔΙΣΥΠΕ), στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΔΙΣΥΠΕ.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών δίνουν το παρών, μεταξύ άλλων, οι πρώην Προέδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην βουλεύτης του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο πολιτικός επιστήμονας και κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο δήμαρχος Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης και ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Πρώτο θέμα του συνεδρίου η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι στόχοι και οι προοπτικές τα χρόνια που έρχονται.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2017
11:30
Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.