4 Αύγουστος 2017, 19:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2017, 19:30

Αιφνιδιαστική υποψηφιότητα Καμίνη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ

  • Αιφνιδιαστική υποψηφιότητα Καμίνη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Νέα δεδομένα φέρνει στην κούρσα για την αρχηγία της νέας κεντροαριστερής παράταξης ο αιφνιδιασμός που επεφύλαξε στη Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, λένε οι πληροφορίες της Καθημερινής, διέρρευσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στη Φώφη Γεννηματά αργά σήμερα το απόγευμα.

Μέχρι χθες το όνομά του δεν είχε ακουστεί καν, καθώς στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε εμπλοκή και προσώπων εκτός των κομμάτων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι πριν από τη… βόμβα Καμίνη υπήρξαν κινήσεις από τα μέλη της πάλαι ποτέ πρωτοβουλίας των «58», με άτυπο επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη. Η προσέγγιση του δημάρχου δεν ήταν δύσκολη και βασικό επιχείρημα ήταν ότι πρόκειται για τον μόνο που μπορεί να σηματοδοτήσει την αναγκαία ανανέωση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλλει στη ζητούμενη διεύρυνση του κεντροαριστερού χώρου.

Υπέρ της απόφασης του Γιώργου Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ φαίνεται ότι μέτρησε και το γεγονός ότι η θητεία στον δημαρχιακό θώκο φτάνει στο τέλος της, και έτσι και αλλιώς κανείς προκάτοχός του δεν διεκδίκησε για τρίτη φορά τον Δήμο Αθηναίων.

«Καλοδεχούμενος στη μάχη» ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη στην Καθημερινή. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά τονίζουν ότι κάθε υποψηφιότητα προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια νέα κεντροαριστερή παράταξη, αν και εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο νυν δήμαρχος δεν μπορεί να κερδίσει τις κάλπες.