3 Αύγουστος 2017, 23:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2017, 22:00

Κέντρο διαλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων στο Ωραιόκαστρο

  • Κέντρο διαλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων στο Ωραιόκαστρο
    Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείων προς ανακύκλωση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κέντρο διαλογής και ταξινόμησης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου θα συγκεντρώνονται συσκευές απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό είτε την επισκευή και παραγωγή λειτουργικών μεταχειρισμένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, είτε τη διαλογή και συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος δήμος σε όλη την Ελλάδα για τη λειτουργία του κέντρου.

Ο σχετικός φάκελος έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία και στις δύο φάσεις μίας απαιτητικής διαδικασίας αξιολόγησης.

Ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, σε δήλωσή του, επισήμανε ότι «η περιοχή αναμένει οφέλη από τη λειτουργία του κέντρου, τόσο ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και ως προς την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα περιέλθει στην πλήρη κυριότητα του Δήμου μετά τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας του Κέντρου».

Επιπλέον, αναμένονται και άλλα έσοδα για το Δήμο, καθώς οι μεταχειρισμένες ή επισκευασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που θα προκύπτουν, θα παραμένουν στην κυριότητα του Δήμου, ο οποίος θα μπορεί να προβεί είτε στην πώλησή τους, είτε στη διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το κέντρο διαλογής ταξινόμησης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Life.

Πηγή: ΑΜΠΕ