2 Αύγουστος 2017, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2017, 13:16

Καταψήφισε το άρθρο για το άσυλο ο Δημήτρης Καμμένος

  • Δημήτρης Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι προϊόν ανταλλαγής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Διαρροή για την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας: Ο πρόσφατα εκλεγμένος αντιπρόεδρος της Βουλής, και γνωστός για τις εξαιρετικά αρνητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Δημήτρης Καμμένος, καταψήφισε το άρθρο 3 για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Πρόκειται για το άρθρο που προβλέπει την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της αστυνομίας μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών αδικημάτων.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί είχαν υπερασπιστεί τη ρύθμιση εγείροντας ιδεολογικά ζητήματα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την είχε επικρίνει ιδιαίτερα σφοδρά. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή τοποθέτησή του έκανε λόγο για ένα «τεράστιο πισωγύρισμα».

Η ΝΔ και το Ποτάμι καταψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε «όχι» σε όλα τα άρθρα, πλην του 34 που αφορά στην επιλογή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, το οποίο και υπερψήφισε.

Το ΚΚΕ ψήφισε «όχι» επί της αρχής, «παρών» στο άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο και «όχι» στα υπόλοιπα, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι» επί της αρχής και «παρών» στα άρθρα 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και στο 34. «Παρών» σε όλα τα άρθρα είπε η Ένωση Κεντρώων.