6 Νοέμβριος 2013, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:53

Με δωρεές η αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης!

  • Το Λούβρο χωρίς τη Νίκη της Σαμοθράκης

Με δωρεές η αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης!

Συνεχίζεται η εκστρατεία του Μουσείου του Λούβρου για τη συγκέντρωση δωρεών που θα χρηματοδοτήσουν τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης - ένα από τα αριστουργήματα που κοσμούν τις αίθουσές του - και μόλις σε δύο μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό 500.000 ευρώ. 

Η εκστρατεία «Όλοι Μαικήνες» ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να συντηρηθεί άγαλμα και έχει στόχο να συγκεντρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από δωρεές ιδιωτών. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια.

Το μισό εκατομμύριο από τους ιδιώτες συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο μήνες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, σύμφωνα με το μουσείο.

Μέχρι σήμερα 4.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει από 5 έως 5.000 ευρώ ο καθένας. Το Λούβρο έχει καλέσει όλους τους φιλότεχνους να γίνουν «πρεσβευτές» της εκστρατείας αυτής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι σήμερα 218 «πρεσβευτές» έχουν δημιουργήσει δικές τους σελίδες που καλούν τον κόσμο να προσφέρει χρήματα.

Τον Σεπτέμβριο το άγαλμα μεταφέρθηκε από το χώρο που εκτίθεται συνήθως σε μια διπλανή αίθουσα όπου έχει κατασκευαστεί μια ειδική καμπίνα για τη συντήρησή του. Θα επιστρέψει στη θέση του στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου του 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είτε μέσω της ιστοσελίδας www.tousmecenes.fr ή μέσω ταχυδρομείου.

Τρεις μεγάλοι «μαικήνες» έχουν αναλάβει να καλύψουν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια που απαιτούνται: οι εταιρείες Nippon Television Holdings, η Fimalac και η Bank of America.

Πηγή: Newpost.gr