31 Ιούλιος 2017, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2017, 13:21

Πέθανε η Ζαν Μορό, το ίνδαλμα του γαλλικού σινεμά

  • Πέθανε η Ζαν Μορό, το ίνδαλμα του γαλλικού σινεμά
    (Φωτ.: MAXPPP / Aurellie Audureau)

Η αισθησιακή της ομορφιά, το ταλέντο της και η επιβλητική της φωνή γοήτευσαν τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες. Η Ζαν Μορό υπήρξε ντίβα του σινεμά για περισσότερα από 65 χρόνια, ενώ στο θέατρο ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους· στις μεγάλες θεατρικές της επιτυχίες συγκαταλέγεται ο ρόλος της Βέρα στο Ένας μήνας στην Εξοχή σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Αυτό το ίνδαλμα, που λάτρεψε και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος στο Μετέωρο βήμα του πελαργού (έκανε τη Γαλλίδα σύζυγο ενός εξαφανισμένου Έλληνα πολιτικού), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Πληροφορίες που περιοδικού Closer αναφέρουν ότι την ηθοποιό βρήκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού η οικιακή της βοηθός.

Η Ζαν Μορό, γεννημένη το 1928, ξεκίνησε την πορεία της αρχικά στο σανίδι, για να γίνει αργότερα ένα από τα βαρύτερα ονόματα της Κομεντί Φρανέζ. Η δε πορεία της μπροστά στην κινηματογραφική κάμερα ξεκίνησε με μικρούς ρόλους το 1949. Συνέδεσε την εικόνα της με τη γαλλική Νουβέλ Βαγκ και, ουσιαστικά, συνεργάστηκε με σχεδόν κάθε μεγάλο σκηνοθέτη της μεταπολεμικής περιόδου.

Στο κινηματογραφικό πανί έγινε γνωστότερη μετά το Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) του Λουί Μαλ, και έπειτα το Ζυλ και Ζιμ (1962) του Φρανσουά Τριφό.