30 Ιούλιος 2017, 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούλιος 2017, 20:18

Οι πέντε χειρότερες τροφές να τρώμε αργά το βράδυ

  • Οι πέντε χειρότερες τροφές να τρώμε αργά το βράδυ

Ένα σνακ αργά τη νύχτα, εάν κάποιος αισθάνεται πεινασμένος δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να είναι το σωστό. Τρώγοντας λάθος τρόφιμα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διαταράξουμε τον ύπνο μας και να προσθέσουμε πολλές περιττές θερμίδες στον οργανισμό μας.

Τρόφιμα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε είναι όσα είναι πλούσια σε λιπαρά, υδατάνθρακες ή ζάχαρη. Επίσης το κόκκινο κρέας και τα μπαχαρικά.

Για ποιούς λόγους πρέπει να αποφεύγονται όλα τα παραπάνω;

  • Τα λιπαρά, όχι μόνο μας κάνουν να αισθανόμαστε υποτονικά το επόμενο πρωί, αλλά επίσης δυσκολεύουν τη χώνεψη. Καλύτερα λοιπόν να αποφεύγουμε το fast food, τα καρύδια, το παγωτό ή τα τυροκομικά, λίγο πριν από τον ύπνο.
  • Λίγο γλυκό πριν από τον ύπνο μπορεί να μας φαίνεται ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά η άνοδος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι καταστροφική.
  • Επίσης το κόκκινο κρέας τη νύχτα εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της πέψης. Δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε εντελώς την πρωτεΐνη, απλά η μερίδα που θα καταναλώσουμε πρέπει να είναι μικρή.
  • Τα μπαχαρικά μπορεί να  θεωρούνται θεραπευτικά σε πολλές περιπτώσεις, αλλά πρέπει να τα αποφεύγουμε αργά το βράδυ. Οι πικάντικες τροφές μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι μας και να διαταράξουν τον ύπνο μας.
  • Τέλος, τα βραδινά σνακ δεν πρέπει να μετατρέπονται σε βραδινό γεύμα. Ο συνολικός αριθμός των θερμίδων τέτοιων σνακ πρέπει να μένει κάτω από τις 200.

Πηγή: ipop.gr