27 Ιούλιος 2017, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2017, 20:43

Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

  • Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
    Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος πλέον άνθρωπος στον κόσμο (φωτ.: EPA / Ales-sandro Di Marco)

Με περιουσία που ξεπερνά τα 90 δισ. δολάρια, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, υποσκέλισε τον Μπίλ Γκέιτς της Microsoft και κατέστη ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Όπως μετέδωσε ο ιστότοπος, η άνοδος της μετοχή της Amazon, την Πέμπτη, και η αντίστοιχη πτώση της μετοχής της Microsoft είχε ως αποτέλεσμα ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής του κόσμου να αυξήσει την περιουσία του κατά περισσότερο από 800 εκατομμύρια δολάρια και να κλέψει τα πρωτεία από τον Μπιλ Γκέιτς.

Ο Μπέζος έγινε ο πρώτος επιχειρηματίας που έριξε τον ιδρυτή της Microsoft από το βάθρο του, το οποίο ο Μπιν Γκέιτς κρατούσε την τελευταία 7ετία.

 Παράλληλα συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των έξι μεγιστάνων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο του «πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο» τα τελευταία 30 χρόνια. Όχι κι άσχημα για κάποιον που ξεκίνησε να πουλάει βιβλία από το γκαράζ του σπιτιού του πριν από μόλις 22 χρόνια, για να χτίσει στη συνέχεια την αυτοκρατορία με το όνομα Amazon.