27 Ιούλιος 2017, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2017, 11:55

Kάθε μήνας και φόρος έως τον Ιανουάριο του 2018

  • ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων
    (Φωτ.: Flickr)

Κάθε μήνα το χέρι στην τσέπη για υποχρεώσεις προς το κράτος θα πρέπει να βάζουν οι φορολογούμενοι, αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου. Ο φετινός φορολογικός… Γολγοθάς αναμένεται να τελειώσει μαζί με τον Ιανουάριο του 2018.

Στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος· οι άλλες δύο δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Ο συγκεκριμένος φόρος αφορά περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενους.

Μέσα στον Αύγουστο θα αναρτηθεί στο taxisnet ο ΕΝΦΙΑ για το 2017. Περίπου 7,5 εκατ. φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα θα μάθουν τι πρέπει να πληρώσουν φέτος. Η πρώτη δόση (σύμφωνα με τον προγραμματισμό) θα πρέπει να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Βήμα, υπάρχουν σκέψεις οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ να γίνουν έξι και η συγκεκριμένη φορολογική υποχρέωση να τελειώσει τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Στο τέλος Δεκεμβρίου έρχονται και τα… καθιερωμένα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες. Συνολικά, από το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 8 δισ. ευρώ.