24 Ιούλιος 2017, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2017, 17:41

Απάτη ο αγώνας του Φελπς με τον καρχαρία (βίντεο)

  • Απάτη ο αγώνας του Φελπς με τον καρχαρία (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Patrick B. Kraemer)

Ο αγώνας προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από το Discovery Channel και είχε διαφημιστεί ως κάτι που δεν το έχει ξανακάνει άνθρωπος. Μάικλ Φελπς εναντίον του βασιλιά των ωκεανών, του λευκού καρχαρία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας του Καρχαρία. Αν και ο Αμερικανός ρέκορντμαν και ολυμπιονίκης εφοδιάστηκε με ειδική στολή που του επέτρεπε να γλιστρά πιο εύκολα στο νερό και με μονοπέδιλο αντί για πτερύγιο, εντούτοις τα σε βάρος του προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και έχασε την κούρσα των 100 μέτρων. 

Ο πιο γρήγορος θηρευτής στον πλανήτη τερμάτισε σε 36,1 δευτερόλεπτα, δύο δευτερόλεπτα πιο μπροστά, και ο Μάικλ Φελπς με tweet ζήτησε ρεβάνς σε πιο… ζεστά νερά!

Μόνο που ο αγώνας αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πολύ καλό διαφημιστικό κόλπο, καθώς ο Αμερικανός δεν αντιμετώπισε έναν πραγματικό καρχαρία αλλά έναν εικονικό, φτιαγμένο σε υπολογιστή.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία για την ταχύτητα που αναπτύσσει ο βασιλιάς των ωκεανών και προσπάθησαν να πετύχουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η οργή στα social media ήταν μεγάλη καθώς ρεαλιστική ή όχι η προσομοίωση δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι τηλεθεατές εδώ και έναν μήνα.

«Αποδείχθηκε ότι τελικά το “Μάικλ Φελπς εναντίον καρχαρία” ήταν στην πραγματικότητα “Ο Μάικλ Φελπς κολυμπά μόνος και στη συνέχεια συγκρίνει το χρόνο του με το χρόνο ενός καρχαρία», σχολίασε μέσω Twitter o δημοσιογράφος του CBS Γκάρι Πάρις.