21 Ιούλιος 2017, 23:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2017, 23:23

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

  • Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου
    Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ (φωτ.: EPA / Shawn Thew)

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, βάζοντας τέλος σε μια σύντομη και ταραχώδη θητεία με την οποία έγινε ευρέως γνωστός κι ενώ οι αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματούν να κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την παραίτηση του Σπάισερ, ηλικίας 45 ετών, και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον χρηματιστή της Γουόλ Στριτ Άντονι Σκαραμούτσι στην θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας. Ο Λευκός Οίκος δεν σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, διαβεβαίωσε σήμερα ο νέος διευθυντής επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι, αφού γνωστοποίησε το διορισμό της Σάρα Σάντερς στην θέση της εκπροσώπου Tύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Θα συνεχίσω έως τα τέλη Αυγούστου» σημείωνε ο Σπάισερ σε ένα μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

Αν και δεν αποτέλεσε έκπληξη, η αποχώρηση του Σπάισερ ήταν ξαφνική και αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή στο εσωτερικό των νομικών ομάδων και των ομάδων επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μεσούσης της έρευνας, που ολοένα και διευρύνεται, σχετικά με τις πιθανές σχέσεις του επιτελείου του Αμερικανού προέδρου, που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, και του Κρεμλίνου.

Την ώρα που ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν ανέφερε τους λόγους της παραίτησης του Σπάισερ, η εφημερίδα «New York Times» έγραψε ότι παραιτήθηκε λόγω του διορισμού του Σκαραμούτσι.

Ο Σπάισερ είχε αναλάβει καθήκοντα τόσο εκπροσώπου Τύπου όσο και διευθυντή επικοινωνίας. Ο 45χρονος είχε εξάλλου βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων ότι έκανε ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις. Από την αρχή, ο Σον Σπάισερ και άλλοι συνεργάτες του Τραμπ επιδίωξαν να αναταράξουν το κατεστημένο στις σχέσεις του Λευκού Οίκου με τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένων αποφάσεων όπως τον περιορισμό των καθημερινών ενημερώσεων που μεταδίδονταν τηλεοπτικά και την αντικατάστασή τους από ακουστικές ενημερώσεις.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.