21 Ιούλιος 2017, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούλιος 2017, 16:45

Ξεκίνησε ο δεύτερος μετροπόντικας προς Καλαμαριά

  • Ξεκίνησε ο δεύτερος μετροπόντικας προς Καλαμαριά
    (Φωτ.: ametro.gr)

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στη γραμμή της επέκτασης προς Καλαμαριά του μετρό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για σήραγγα μήκους 4,8 χιλιομέτρων, κατά μήκος της οποίας αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά πέντε σταθμοί. Η διάνοιξη της πρώτης από τις δύο δίδυμες σήραγγες της επέκτασης του μετρό προς Καλαμαριά, είχε ξεκινήσει πριν από δύο μήνες και η κατασκευή της συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς: ο πρώτος μετροπόντικας (ΤΒΜ) έχει ήδη διανοίξει τον σταθμό «Νέα Κρήνη» και προχωρεί προς τον επόμενο σταθμό.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού, το 35% των αρχιτεκτονικών εργασιών και το 6% των έργων Η/Μ.

Το συνολικό εκτελεσθέν ποσοστό της βασικής γραμμής ανέρχεται σε 55% (από 41% τον Φεβρουάριο του 2016 όταν και ανέλαβε η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ).

Στην εκκίνηση του 2ου μετροπόντικα, εκτός από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, παρέστησαν ακόμη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς, ο γενικός διευθυντής έργου της αναδόχου κοινοπραξίας της βασικής γραμμής, η διευθύντρια έργων της επέκτασης Καλαμαριάς, ο προϊστάμενος έργων πολιτικού μηχανικού της επέκτασης Καλαμαριάς, ο διευθυντής της διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης, στελέχη της Αττικό Μετρό ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας.