20 Ιούλιος 2017, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2017, 14:51

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα παιδιά της Κωνσταντινούπολης

  • Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα παιδιά της Κωνσταντινούπολης
    (Φωτ.: μητρόπολη Νεάπολης και Σταυρούπολης)

Δίπλα στα παιδιά της Κωνσταντινούπολης που φιλοξενούνται στην παιδική κατασκήνωση του Πατριαρχείου στη νήσο Πρώτη των Πριγκηποννήσων βρέθηκε για μία ακόμα χρονιά ο κ. Βαρθολομαίος. Κάθε καλοκαίρι για δύο περιόδους (η πρώτη ξεκινά στις 8 Ιουλίου και η δεύτερη την 1η Αυγούστου) παιδιά Ρωμηών περνούν τις διακοπές τους στην Παιδόπολη.

Η κατασκήνωση φιλοξενείται στη μονή της νήσου Πρώτης. Σε αυτή εξορίστηκαν η αυτοκράτειρα Ζωή Πορφυρογέννητη και ο αυτοκράτορας Ρωμανός Διογένης.

Στενά σοκάκια οδηγούν στην κορυφή του λόφου της Πρώτης, εκεί όπου βρίσκεται η ιστορική πατριαρχική μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εκεί όπου την Κυριακή χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στη συνέχεια έκανε τρισάγιο στον τάφο του ευεργέτη Συμεών Σινιόσογλου, και μετά τέλεσε και αγιασμό για την επίσημη έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδούπολης Μαρία Αποστολίδου ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την παρουσία του και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την κατασκήνωση, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά σε όσους συμβάλλουν ηθικά και πρακτικά για τη φιλοξενία των παιδιών – ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Νεάπολης και Σταυρούπολης Βαρνάβας.

Η μικρή γιορτή έκλεισε με γεύμα και με τα παιδιά που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν για τον υψηλό προσκεκλημένο, ενώ όσοι διακρίθηκαν στον περσινό διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής διάβασαν τα κείμενά τους.