17 Ιούλιος 2017, 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 21:06

«Όχι» από τη Σκάλα του Μιλάνου σε t-shirts, μίνι και σαγιονάρες

  • «Όχι» από τη Σκάλα του Μιλάνου σε t-shirts, μίνι και σαγιονάρες
    (Φωτ.: Teatroallascala.org / Facebook)

Ο φετινός καύσωνας στην Ιταλία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη Σκάλα του Μιλάνου, το διάσημο λυρικό θέατρο της χώρας. Αντί να φορούν σακάκι οι άντρες και βραδυνό φόρεμα οι γυναίκες, οι φιλόμουσοι προσέρχονται με t-shirts, μίνι φούστες και σαγιονάρες!

Οι ταξιθέτες είναι σοκαρισμένοι. Και οι λάτρεις της όπερας που συχνάζουν στο «ναό» είναι εξίσου σοκαρισμένοι. Αυτόν τον μήνα, ομάδα Αμερικανών, με καθημερινά ρούχα, κατέπλευσαν για να απολαύσουν τη «La Boheme» του Πουτσίνι και στο διάλειμμα άρχισαν να μασουλάνε μπέργκερ και πατατάκια που είχαν αγοράσει από το πλησιέστερο ταχυφαγείο.

Ο κώδικας ενδυμασίας στη Σκάλα του Μιλάνου εκτίθεται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα του θεάτρου, τόσο στα ιταλικά όσο και στα αγγλικά: «Παρακαλούνται (οι φίλοι της όπερας) να είναι ενδεδυμένοι σύμφωνα με την ευπρέπεια που αρμόζει στο θέατρο, από σεβασμό προς το θέατρο και προς τους άλλους θεατές. Σε όσους είναι ενδεδυμένοι με σορτς ή κοντομάνικα t-shirts δεν θα επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου». «Τους συμβουλεύουμε να πάνε σε γειτονικό κατάστημα ρούχων να αγοράσουν ένα παντελόνι ή οτιδήποτε απαιτείται. Οι ξένοι, συνήθως, τρέχουν εκεί. Αλλά οι Ιταλοί συχνά θυμώνουν πολύ», δήλωσε ένας ταξιθέτης στην εφημερίδα La Republica.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι τουρίστες. Και οι ντόπιοι φίλοι της όπερας δεν αντέχουν τη φετινή υπερβολική ζέστη.

«Οι περισσότεροι σέβονται τον κανονισμό, αλλά είναι καλοκαίρι και βεβαίως έχουμε και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, κι ορισμένοι έρχονται με t-shirts και σορτς» είπε στην The Daily Telegraph ο εκπρόσωπος της La Scala, Πάολο Μπεσάνα. «Το ακροατήριό μας είναι αρκετά παραδοσιακό και είναι σημαντικό για αυτούς να βλέπουν τους άλλους καλοντυμένους. Έχει να κάνει με το να σέβεσαι το μέρος και να σέβεσαι τους άλλους. Το ότι κάνει ζέστη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι κομψός» τόνισε. Και αστειεύτηκε με το πόσους τουρίστες έχουν στείλει στα γειτονικά καταστήματα με ρούχα: «Πρέπει να ζητήσουμε προμήθεια».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.