17 Ιούλιος 2017, 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2017, 08:46

Ελληνικοί χοροί και παραδοσιακό γλέντι στο Γυμνό Ευβοίας (φωτο)

  • Ελληνικοί χοροί και παραδοσιακό γλέντι στο Γυμνό Ευβοίας (φωτο)

Χορούς, σκοπούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έφεραν το περασμένο Σάββατο στο προαύλιο του Γυμνασίου Γυμνού πολιτιστικά σωματεία του νομού Εύβοιας. Ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», που παρουσίασε χορούς και τραγούδια από όλο τον Πόντο.

Οι «Κομνηνοί» παρουσίασαν τους χορούς μουζενίτ’κον, τίκ’ Πάλτσανας, τίκ’ μονόν Ματσούκας, τίκ’ Τόνιας, Τρυγόνα Τραπεζούντας και Ματσούκας, τίταρα Καρς, σαρίκουζ Πάφρας, ούτσαϊ και κότσαρι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα χορευτικά (παιδικά και ενηλίκων) της διοργανώτριας Πολιτιστικής-Επιμορφωτικής-Κοινωνικής-Περιβαλλοντολογικής Ομάδας Νέων Γυμνού Ευβοίας και του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της παράστασης έγινε απονομή αναμνηστικών δώρων, και η εκδήλωση (που έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας «Δαφνηφόρος Απόλλων») έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί».
Gallery