17 Ιούλιος 2017, 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 17:48

Έγκλημα στο Κορωπί: Ισόβια στην 27χρονη που έσφαξε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της

  • Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η τελευταία πράξη του εγκλήματος πάθους που συγκλόνισε πριν από περίπου έναν χρόνο γράφτηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η 27χρονη που κυριολεκτικά έσφαξε την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της μπροστά στα δύο παιδιά τους, στο Κορωπί, άκουσε την ποινή της. Το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη: ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 18 μηνών.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό της 27χρονης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη και ότι βρισκόταν σε άμυνα. «Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της. Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε το θάνατο της», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Όπως αναφέρθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο γυναίκες είχε ρίζα στην παράλληλη σχέση που διατηρούσε μαζί τους ο 41χρονος σύζυγος του θύματος – με κάθε μία από αυτές έχει από δύο παιδιά. Η εισαγγελέας προσδιόρισε το σημείο της αντίστροφης μέτρησης όταν ο άντρας θέλησε να επικοινωνήσει με τα παιδιά που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του γάμου του.

Στο άκουσμα της ποινής η 27χρονη ξέσπασε σε κλάματα, ουρλιάζοντας πως θα έκανε τα πάντα για να γυρίσει το χρόνο πίσω. «Μου στερούν τα παιδιά του», φώναξε.

Η συνήγορός της Ειρήνη Μαρούπα τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να δέχεται το δικαστήριο ότι ήταν έγκλημα πάθους και ότι έγινε υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων και αυτό να μην αναγνωρίζεται στην ποινή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η αδερφή του θύματος ευχαρίστησε τη Δικαιοσύνη. «Δικαιώθηκε η ψυχή της αδερφής μου. Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα», είπε χαρακτηριστικά.