17 Ιούλιος 2017, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 16:49

Η Νάξος τηγάνισε τις περισσότερες πατάτες στον κόσμο και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!

  • Η Νάξος τηγάνισε τις περισσότερες πατάτες στον κόσμο και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες!
    (Φωτ.: aegeanews.gr)

Είναι διάσημη, μεταξύ άλλων, για τις γευστικές πατάτες που παράγει, τις οποίες θέλησε να βάλει στο βιβλίο Γκίνες. Η Νάξος, όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε τηγανίζοντας 554 κιλά σε 22 καζάνια, υπό την επίβλεψη του σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, Στέλιου Κορρέ.

Το ρεκόρ είχε βάλει στο… μάτι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, και η προσπάθεια για την κατάρριψή του έγινε κατά τη διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr εθελοντές καθάρισαν 1.500 κιλά πατάτες Νάξου. Όσες έβγαιναν από το τηγάνι έμπαιναν σε ηλεκτρονική ζυγαριά, η οποία έδειξε το μαγικό νούμερο 554 κιλά. Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε η εταιρεία Twin Oaks Farm. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην πόλη Ιγκλ της πολιτείας Αϊντάχο στις ΗΠΑ μοιράστηκαν 454,95 κιλά.

Για να γραφτεί το όνομα κάποιου στο διάσημο βιβλίο των ρεκόρ θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες: Οι πατάτες να καθαριστούν και να κοπούν με συγκεκριμένο τρόπο, να τηγανιστούν, να ζυγιστούν, να σερβιριστούν σε μερίδες και να προσφερθούν στον κόσμο.

Το ότι η Νάξος τήρησε τους κανόνες σε πρώτο στάδιο πιστοποιήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη και τον έπαρχο Νάξου, αλλά και από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών. Όλα βέβαια τα… ντοκουμέντα (φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες) θα σταλούν στους υπεύθυνους του βιβλίου Γκίνες προκειμένου να γίνει η κατακύρωση του ρεκόρ.