17 Ιούλιος 2017, 16:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 16:02

Αρχές Αυγούστου οι νέοι κρατικοί φορείς που θα διαδεχθούν τον ΟΑΣΘ

  • Δωρεάν με τον ΟΑΣΘ η μετακίνηση των ανέργων του ΟΑΕΔ
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με ρυθμούς fast track προχωρούν οι διαδικασίες για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, όπως τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης. Άλλωστε, σήμερα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

«Στα μέσα της εβδομάδας, θα έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου και έως την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», ανέφερε ο Απόστολος Αντωνούδης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές Αυγούστου θα δημιουργηθούν δύο νέοι κρατικοί φορείς που θα διαδεχθούν τον ΟΑΣΘ, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και η εταιρεία Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ). Τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών των οργανισμών θα αναλάβουν το έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του νέου μοντέλου συγκοινωνιών.

Ο Απόστολος Αντωνούδης εξήγησε ότι θα δημιουργηθεί ένα «τελείως νέο τοπίο» και διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο συγκοινωνιακό έργο. Μικρότερα λεωφορεία με μεγάλη ευελιξία και οικολογικά λεωφορεία που θα τροφοδοτούν με μετρό περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό. «Άμεσα οι Θεσσαλονικείς θα δουν αλλαγές και στα δρομολόγια. Δεν θα υπάρχουν περικοπές των δρομολογίων από την επόμενη εβδομάδα διότι θα αξιοποιηθούν όλα τα λεωφορεία και θα βγουν στην πόλη άλλα 100 τα οποία είναι παροπλισμένα», κατέληξε.