17 Ιούλιος 2017, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 15:15

Μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών βλέπει ο Τσίπρας

  • Μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών βλέπει ο Τσίπρας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα υπουργεία, σήμερα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Η σημερινή μου επίσκεψη μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά από το υποτιθέμενο success story των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και την πραγματική επιτυχία που οδηγεί στην ανάκαμψη που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βάσιμη αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας στο εξής θα είναι πάνω από 2,5% ετησίως, και πρόσθεσε ότι η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων είναι η μείωση των ποσοστών της και η αύξηση της απασχόλησης. Όπως σημείωσε, τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας έως το τέλος του έτους θα έχουν καλύψει 120.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού». Σχετικά με τις επιχειρήσεις που αμείβουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και θέλουν αν τους κάνουν μισθωτούς εξήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών.

«Το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, ακόμα πως για τους εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική τους ενίσχυση και την επανεκπαίδευσή τους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που σε πρώτη φάση θα καλύψει 50.000 εργαζόμενους.