17 Ιούλιος 2017, 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 13:26

Ποιος είναι ο «δράκος» των ασανσέρ που στόχευε ανήλικες

  • Ποιος είναι ο «δράκος» των ασανσέρ που στόχευε ανήλικες
    (Πηγή: Ελληνική Αστυνομία)

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, δόθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 29χρονου που φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς επιθέσεις σε πάνω από 50 ανήλικα κορίτσια. Ο «δράκος» των ασανσέρ, όπως αναφέρεται από τη συνήθειά του να ακολουθεί τις κοπέλες στις εισόδους των πολυκατοικιών τους και να τις στριμώχνει στα ασανσέρ, είναι ο Χρήστος Καστρίτης του Νικολάου και της Ξανθούλας. Γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1988 στον Χολαργό.

Η ΕΛΑΣ ζητά από τους πολίτες που έχουν στοιχεία ή θέλουν να κάνουν καταγγελίες να απευθυνθούν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, και τονίζει ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ο νεαρός κατηγορείται για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. «Δεν ξέρω τι με έπιανε και έκανα τις επιθέσεις», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς στους οποίους αποκάλυψε ότι η δράση του κράτησε τουλάχιστον δύο χρόνια στην περιοχή του Πειραιά.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πάσχει από ψυχωτική διαταραχή και τονίζει ότι μέχρι πέρσι έπαιρνε ειδική αγωγή και επισκεπτόταν τον ψυχίατρο. «Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει», ανέφερε. Με απόφαση του εισαγγελέα θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από τότε που ήταν παιδί, και διέκοψε την αγωγή και τις επισκέψεις στον ψυχίατρο καθώς αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά.