17 Ιούλιος 2017, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 10:07

Μάρτιν Σουλτς: Ο Σόιμπλε φταίει για την φτώχεια στην Ελλάδα

  • Μάρτιν Σουλτς: Ο Σόιμπλε φταίει για την φτώχεια στην Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία Μάρτιν Σουλτς, τους τελευταίους μήνες, έχει... απασφαλίσει και επιτίθεται σε Μέρκελ και Σόιμπλε καθημερινά, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«O Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα» είπε ο Μάρτιν Σουλτς παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τις επικείμενες εκλογές.

Και ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, είπε, «ο Σόιμπλε καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας».

Παράλληλα, κατηγόρησε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι υπόσχεται πολλά στον γερμανικό λαό χωρίς να λέει πώς θα τα υλοποιήσει. Επέρριψε και σε εκείνη ευθύνες για την εύθραυστη πλέον ευρωπαϊκή ενότητα, αποτέλεσμα που συνδέεται άμεσα με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. «Εάν θέλεις να είσαι κράτος-ηγέτης στην Ευρώπη, πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των λαών» είπε ο Μάρτιν Σουλτς.