16 Ιούλιος 2017, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2017, 23:18

Τη φωνή του Ερντογάν άκουγε όποιος τηλεφωνούσε από το κινητό του στην επέτειο του πραξικοπήματος

  • Τη φωνή του Ερντογάν άκουγε όποιος τηλεφωνούσε από το κινητό του στην επέτειο του πραξικοπήματος
    Ο Ερντογάν μιλά στην Άγκυρα στις εκδηλώσεις για την 1η επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος (φωτ.: ΕΡΑ / PRESIDENTIAL PRESS OFFICE)

Η τουρκική κυβέρνηση γιόρτασε σε θριαμβευτικό κλίμα την αποτυχία του περσινού πραξικοπήματος και χιλιάδες πολίτες άκουσαν τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλά στη φιέστα της Άγκυρας ή της Κωνσταντινούπολης όπου, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι «θα ξεριζώσει τα κεφάλια των προδοτών».

Ωστόσο, υπήρξαν και εκατομμύρια άλλοι που άκουσαν έστω και με το... ζόρι τις ευχές του «Σουλτάνου» για την 1η επέτειο από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στη γειτονική χώρα, το βράδυ του Σαββάτου, στην αρχή κάθε κλήσης που πραγματοποιούσαν, άκουγαν έκπληκτοι τη φωνή του Ερντογάν! Οι μεγαλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας είχαν φροντίσει ώστε όποιος έπαιρνε τηλέφωνο, έπρεπε πρώτα να ακούσει ηχογραφημένο μήνυμα του Τούρκου προέδρου προς τον τουρκικό λαό, και μετά να επικοινωνήσει με το πρόσωπο που επιθυμούσε.

«Ως πρόεδρός σας, σας μεταφέρω τις ευχές μου για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου. Εύχομαι οι μάρτυρές μας να έχουν την ευλογία του θεού και οι βετεράνοι μας υγεία» ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος Ερντογάν. Ο επικεφαλής της Αρχής Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών Ομέρ Φατίχ Σαγιάν επιβεβαίωσε, όπως μεταδίδει το Αssociated Press, πως το μήνυμα το είχε ηχογραφήσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

Πέρσι, οι χρήστες είχαν λάβει μηνύματα στο κινητό τους σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά τώρα ήταν η πρώτη φορά που είχαν και... ηχητική παρέμβαση από τον Τούρκο πρόεδρο. Οι αντιδράσεις; Πολλές ήταν μεταξύ οργής και απελπισίας. «Φτάνει πια, τώρα μπαίνει και στα τηλέφωνά μας, είναι εφιάλτης» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης (CHP) Αϊκούτ Ερντογντού.