16 Ιούλιος 2017, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούλιος 2017, 12:56

19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Το μετάλλιο της Παναγίας στους αδερφούς Τσαχουρίδη (φωτο)

  • 19ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων: Το μετάλλιο της Παναγίας στους αδερφούς Τσαχουρίδη (φωτο)

Ο μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του 19ου Συναπαντήματος της Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, απένειμε τιμητική διάκριση στους δύο μεγάλους καλλιτέχνες Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη.

Το Σάββατο το πρωί, μετά την πρώτη εισήγηση, ακολούθησε από τον σεβασμιώτατο η απονομή των μεταλλίων της Παναγίας στους δύο γνωστούς καλλιτέχνες για την προσφορά τους στο ποντιακό τραγούδι και την ποντιακή παράδοση.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να σε θυμούνται οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένειά σου, η ράτσα σου, εκεί όπου μεγάλωσες και απ’ όπου γαλουχήθηκες με αυτές τις υπέροχες παραδόσεις. Εμείς να ξέρετε ότι έχουμε πάντα το Θεό και την Παναγιά μπροστά, και την ποντιακή λύρα, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που διδαχθήκαμε», είπε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Παίρνοντας το λόγο με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης υπογράμμισε πως «για όλους εσάς που πιστεύετε στα όνειρα των προσευχών, συνεχίστε να το κάνετε γιατί θα γίνουν πραγματικότητα, όπως συνέβη και σε εμάς. Δεν πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους άλλους, πιστεύουμε απεναντίας, ότι προσπαθούμε κι εμείς να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας ακόμα πιο πολύ και να τη διεθνοποιήσουμε για να παραμείνουμε οικουμενικοί ως Έλληνες».

  • Φωτογραφίες: flickr / Kostas Karagiannis.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ13
ΙΟΥΛΙΟΣ
2017
12:00
Στην Παναγία Σουμελά στη Βέροια συναντιέται ξανά η ποντιακή νεολαία.