16 Ιούλιος 2017, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούλιος 2017, 10:00

Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκυθάκια

  • Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκυθάκια

Το γρηγορότερο και νοστιμότερο καλοκαιρινό φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε.

Στα νησιά οι φρουτάλιες βρίσκονται στο εβδομαδιαίο μενού, με πάρα πολλές παραλλαγές στις γεμίσεις τους.

ΥΛΙΚΑ
  • 6 αυγά
  • 3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλ. φρέσκο γάλα
  • ½ φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼  φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα), για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄-4΄.
  2. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα.
  3. Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μίγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί για 5΄.
  4. Με προσοχή την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα. Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.


 Το γάλα στη φρουτάλια δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.
 Δεν ψήνουμε την φρουτάλια σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.
 Με το βράσιμο της πατάτας αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.

  • Πηγή: argiro.gr.