14 Ιούλιος 2017, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2017, 13:37

Μετά τον καύσωνα, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα εκδηλωθούν

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μέχρι την Τετάρτη, με καταιγίδες
    (Φωτ.: EPA / Filip Singer)

Για σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε. Μετά τη θερμή εισβολή των προηγούμενων 24ώρων, έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ αναμένονται και θυελλώδεις άνεμοι.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου. Βαθμιαία θα επηρεαστούν οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος, και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεαστούν η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά, και νοτιότερα τα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μίνι κακοκαιρίας έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), στην Εύβοια, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και στη Θράκη.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, στη Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό), στη Θεσσαλία, στις Σποράδες.