12 Ιούλιος 2017, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2017, 17:10

Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν για ενίσχυση σεξουαλικής δραστηριότητας

  • Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν για ενίσχυση σεξουαλικής δραστηριότητας
    (Φωτ.: caverflo.com)

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) σχετικά με το προϊόν Caverflo Natural Herbal Coffee 25 grams, της εταιρείας Caverflo.com που πωλείται μέσω διαδικτύου για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς περιέχει μη δηλωθείσες φαρμακευτικές ουσίες.

Ο ΕΟΦ προέβη στην ανάκληση του προϊόντος και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να διακινείται και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του FDA και το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει τις μη δηλωθείσες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη. Η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη περιέχονται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η xρήση τους συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, που υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.