11 Ιούλιος 2017, 19:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2017, 19:07

Παραδοσιακοί χοροί και ποντιακό γλέντι στη Σκήτη Κοζάνης (βίντεο)

  • Παραδοσιακοί χοροί και ποντιακό γλέντι στη Σκήτη Κοζάνης (βίντεο)
    (Φωτ.: kozan.gr)
  • Παραδοσιακοί χοροί και ποντιακό γλέντι στη Σκήτη Κοζάνης (βίντεο)
    (Φωτ.: kozan.gr)
  • Παραδοσιακοί χοροί και ποντιακό γλέντι στη Σκήτη Κοζάνης (βίντεο)
    (Φωτ.: kozan.gr)

Με ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Σκήτη 2017», που διοργάνωσε ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σκήτης «Εύξεινος» από την Πέμπτη 6 έως το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης, ξεκίνησαν την Πέμπτη το απόγευμα με μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά.

Αφού έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, τα παιδιά απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση Η κρυφή της Άννας-Μαρίας Βαφειάδου, από το παιδικό-εφηβικό τμήμα της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Ο Πόντος».


(Φωτ.: kozanilife.gr)

Την επόμενη μέρα τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλατάνια», της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθύλακκου, του Μορφωτικού Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυμύλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Νέας Χαραυγής Κοζάνης» και του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Σκήτης «Εύξεινος» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.


(Βίντεο: Θανάσης Τέγος)

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με ποντιακό γλέντι, με τους Πόλιο Παπαγιαννίδη και Παναγιώτη Θεοδωρίδη στο τραγούδι, Στάθη Αλεξανδρίδη στη λύρα και το τραγούδι, Κώστα Τσακλίδη στη λύρα, Τάσο Ματσαρίδη και Γιώργο Βέργο στο αγγείο, Πάρη Λεωνιδάκη και Αλέξανδρο Αντωνιάδη στο νταούλι, Γιώτη Ευθυμιάδη στο αρμόνιο και Πόλιο Ευθυμιάδη στα ντραμς.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ06
ΙΟΥΛΙΟΣ
2017