11 Ιούλιος 2017, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2017, 11:45

Θύελλα αντιδράσεων για τη μετακίνηση Θάνου στο Μαξίμου

  • Θύελλα αντιδράσεων για τη μετακίνηση Θάνου στο Μαξίμου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Η ανακοίνωση από το Μαξίμου ήταν λιτή αλλά ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων: Η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να σηκώσει τους τόνους κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία». Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι στο Μαξίμου «στην αγωνία τους να εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετηθούν» δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, και κάνει λόγο για συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με τη σειρά του, σχολιάζοντας τα νέα καθήκοντα της Βασιλικής Θάνου δηλώνει ότι το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι την αντιμετώπισε όχι ως ανώτατη δικαστική λειτουργό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την απαγόρευση σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν από το πέρας τριών ετών από τη συνταξιοδότησή τους.