2 Νοέμβριος 2013, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:54

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εκτέλεση

  • Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εκτέλεση

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εκτέλεση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών προκειμένου να ρίξουν «φως» στην αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά. Στο σημείο της δολοφονίας, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, βρέθηκαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κάτι το οποίο δείχνει πως οι αρχές δεν αποκλείουν ως πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν οργανωμένη, ακόμα και στις μικρές της λεπτομέρειες.

Αυτόπτης μάρτυρας: Η πινακίδα κυκλοφορίας έληγε σε 66

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής περιέγραψε στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA αυτόπτης μάρτυρας. «Ακουσα ότι ήταν μια μηχανή που ανέβαινε προς τα πάνω και φωνάζανε ότι φεύγουν προς τα πάνω και ότι η πινακίδα έληγε σε 66» είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Οπως μετέδωσε το MEGA, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που είδαν τα video έκαναν λόγο για «επαγγελματικό» χτύπημα ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα «ZASTAVA», δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση.

Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα. Αφού ο δολοφόνος πυροβόλησε τους δύο νεαρούς, επιβιβάστηκαν ξανά στη μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μυστήριο με κλεμμένη μοτοσικλέτα

Δύο χιλιόμετρα από το σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Νέο Ηράκλειο οι αρχές εντόπισαν μία μοτοσικλέτα και εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης.

Πηγή: real.gr