11 Ιούλιος 2017, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2017, 08:30

Ζέστη με 38άρια την Τρίτη, πριν από τον καύσωνα

  • Ζέστη με 38άρια την Τρίτη, πριν από τον καύσωνα
    (Φωτ.: EPA / Abedin Taherkanareh)

Από τα δυτικά θα ξεκινήσει την Τρίτη η άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς η θερμή εισβολή φέρνει καύσωνα την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στο Αιγαίο βόρειοι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αίθριος και οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5, και τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37, και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37, και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και πιθανόν κατά τόπους στα ηπειρωτικά  39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.