10 Ιούλιος 2017, 15:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2017, 15:04

Καύσωνας προ των πυλών: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

  • Καύσωνας προ των πυλών: Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ
    (Φωτ.: EPA / Szolt Szigetvary)

Μια νέα θερμή εισβολή θα επηρεάσει την Ελλάδα από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, με την Τετάρτη να θεωρείται η πιο ζεστή μέρα απ’ όλες. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι το θερμόμετρο δεν θα φτάσει στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε προειδοποιεί ότι την Τρίτη η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 37 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα δείξει 39-40, και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-36 βαθμούς, την Τετάρτη τους 36-38 βαθμούς και την Πέμπτη τους 37-38 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο θα δείχνει 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, και από το Σάββατο σε όλη τη χώρα.