8 Ιούλιος 2017, 21:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2017, 21:33

Αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής του ΑΠΘ

  • Στις 25 Ιουλίου η συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ στην Ουάσιγκτον
    (Φωτ.: ΕΡΑ / Olivier Hoslet)

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, και ώρα 20:00, στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ1).

Με αφορμή την αναγόρευση του προέδρου Γιούνκερ, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας δήλωσε: «Η αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το Πανεπιστήμιό μας, που είναι σταθερά προσανατολισμένο στη σύγχρονη δυτική σκέψη και στα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Άλλωστε, όπως ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οφείλουμε να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους και να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη, "μια Ευρώπη οικοδομημένη με τα κράτη-μέλη και όχι εναντίον τους". Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, αποτίοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, φόρο τιμής στο θάρρος του».