8 Ιούλιος 2017, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2017, 16:37

Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

  • Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της άγριας δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού στη Ζάκυνθο. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την ιατροδικαστική έρευνα σοκάρουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο πόρισμα αναφέρεται ότι το θύμα είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προήλθαν από χτυπήματα τα οποία επέφεραν εγκεφαλική αιμορραγία. Έτσι, προήλθε ο θάνατος του 22χρονου, που δεν πρόλαβε καν να αμυνθεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και τα όσα προκύπτουν από τα βίντεο, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής. Σύμφωνα με το υλικό, κάποιοι από τους δράστες συνέχισαν να χτυπούν τον άτυχο Αμερικανό ακόμη και τη στιγμή που εκείνος ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως όλη η επίθεση δεν κράτησε πάνω από μισό λεπτό!

Μέχρι τώρα έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις για την υπόθεση: ένας Έλληνας και επτά άτομα σερβικής καταγωγής

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικογένειά του, σε δήλωσή της στο mystatesman.com, ο Μπακάρι Χάουαρντ Χέντερσον είχε έρθει στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους και συγκεκριμένα για τις ανάγκες φωτογράφισης της πρώτης του κολεξιόν ρούχων. «Εργαζόταν στην Ελλάδα για μια φωτογράφηση όταν τον ξυλοκόπησαν περίπου δέκα άτομα», αναφέρει σε δήλωση η οικογένειά του, η οποία τονίζει: «Ήθελε να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να συναντά νέους ανθρώπους. Ήταν ένας μεγάλος στοχαστής και καταπιανόταν συνεχώς με επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ
Θέμα στα ξένα ΜΜΕ έχει γίνει η άγρια δολοφονία του Αμερικανού στον Λαγανά. Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σχετικά ρεπορτάζ, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι καλούν τις ελληνικές Αρχές για να μάθουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες του φονικού.

Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.