8 Ιούλιος 2017, 15:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2017, 15:35

Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών πάνω από 15.000 παιδιά

  • Από σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ακόμα ένας στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκείνος του να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, δεν θα καταστεί δυνατό να επιτευχθεί παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου, γεγονός που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις οικογένειες με βρέφη.

Όπως παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, περίπου 15.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών τη νέα σχολική χρονιά!

«Νομίζω ότι θα μείνουν παραπάνω εκτός... Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο κρυβόταν για πολλές παραμέτρους. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα λειτουργούν 2.800 βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν, αυτό είναι το πρώτο θέμα. Άρα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει προβλεφθεί σε συνέργεια με τους δήμους να ανοίξουν νέες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Η Θεανώ Φωτίου ανέφερε ακόμη ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Το πρόβλημα κρυβόταν γιατί μέχρι σήμερα τα voucher δίνονταν στις εργαζόμενες μητέρες μέχρι το 2016. Το 2016 το αλλάξαμε το σύστημα γιατί θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί τα παιδιά που είναι από φτωχές οικογένειες και που είναι άνεργοι οι γονείς τους να μένουν στα σπίτια τους και να μην πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό, επομένως ανοίξαμε τη βεντάλια», συμπλήρωσε.