7 Ιούλιος 2017, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2017, 17:18

Οκτώ ποντιακοί σύλλογοι για πρώτη φορά μαζί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (βίντεο)

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η 11η χορευτική συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Καβάλας με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών δράσεων εορτασμού για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας «Ελευθέρια 2017», τα οποία φέτος ήταν αφιερωμένα στα 100 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη.

Οκτώ ποντιακοί σύλλογοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Χοροί του Πόντου, της Μικράς Ασίας, του βόρειου Αιγαίου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Καππαδοκίας πλημμύρισαν το Αρχαίο Θέατρο με τη συμμετοχή περισσότερων από τριάντα συλλόγων της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.


Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας λίγο πριν από την εκδλήλωση

Στη φετινή χορευτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε και μια καινοτομία η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων ανέβηκαν οκτώ ποντιακοί σύλλογοι, παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς όλοι μαζί. Οι χορευτικές ομάδες από τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κρυονερίου «Ακρίτας», του Συλλόγου Ποντίων «Υψηλάντης», της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, της Ένωσης Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Καβάλας, του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας, του Συλλόγου Ποντίων Λεύκης - Νέας Καρβάλης, του Συλλόγου Ποντίων Κρηνίδων «Το Βυζάντιο» ενθουσίασαν τους θεατές.