8 Ιούλιος 2017, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2017, 09:30

Σπανακοκέικ

  • Σπανακοκέικ

Αυτό το κέικ δίνει ατόφια τη γεύση της κλασικής σπανακόπιτας με ελάχιστο κόπο και χωρίς να διεκδικεί το ταλέντο της νοικοκυράς στα μυστικά του πλάστη.

Αν μαζί με το σπανάκι βάλετε και άλλα χόρτα όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα και περισσότερα φρέσκα μυρωδικά όπως μάραθο, μυρώνια και καυκαλήθρες, το αποτέλεσμα θα βγει πιο αρωματικό και πιο ρουστίκ, παραδοσιακό.

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μαραίνουμε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να στεγνώσει από τα υγρά του.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60΄.


Αντίθετα με τα υπόλοιπα κέικ που τα δοκιμάζουμε κάνοντας μια τρύπα με πιρούνι για να δούμε αν θα βγει στεγνό, αυτό εδώ μένει πάντα υγρό, εξαιτίας των λαχανικών που «κατεβάζουν» υγρά.

  • Πηγή: olivemagazine.gr / Ελένη Ψυχούλη.