6 Ιούλιος 2017, 22:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2017, 15:27

Όταν όλοι οι σύλλογοι γίνονται μια αγκαλιά

  • Όταν όλοι οι σύλλογοι γίνονται μια αγκαλιά

Μια ξεχωριστή βραδιά με ένα πολιτιστικό σμίξιμο όλων των συλλόγων που έχουν συσταθεί στα Χανιά, και ανθρώπων που δεν λησμονούν τις ρίζες τους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων. Με σύνθημα «Όλοι οι σύλλογοι μια αγκαλιά», η εκδήλωση ανέδειξε τον πολιτιστικό πλούτο του κάθε τόπου με διάθεση να προβληθούν ιστορικά στοιχεία, ήθη και έθιμα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων.

Πόντος, Μικρά Ασία, Πελοπόννησος, Ρούμελη, Κύπρος, Ήπειρος, Θεσσαλία και Μακεδονία έγιναν μια αγκαλιά σε ένα μοναδικό αντάμωμα.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και παρευρέθηκε στο θέατρο αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, αντιθέτως προσπαθούν να τις μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Ν. Χανίων, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Χανίων, του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Χανίων «Νικ. Πλαστήρας», του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Χανίων, του Συλλόγου Μακεδόνων-Θρακιωτών Ν. Χανίων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Πελοποννησίων Ν. Χανίων, του Συλλόγου Ποντίων Π.Ε. Χανίων «Η Ρωμανία» και του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ν. Χανίων.