1 Νοέμβριος 2013, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 07:46

Χορτοκεφτέδες από την Κρήτη

  • Χορτοκεφτέδες από την Κρήτη

Οι χορτοκεφτέδες είμαι μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης. Δοκιμάστε την και αυτοσχεδιάστε με τα μυρωδικά!

ΥΛΙΚΑ
  • 4 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κιλό λάπαθα ψιλοκοµµένα
  • ½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 µατσάκι µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
  • 2 µατσάκια φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. τσικουδιά ή ούζο
  • ½ κ.γ. τριµµένο γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι
  • αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (όσο «σηκώσει»)
     
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουµε πολύ καλά τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουµε σε ένα µεγάλο µπολ και βάζουµε το αλάτι.
  2. Τα ανακατεύουµε µε τα χέρια µας, τα στραγγίζουµε µε τις χούφτες µας και τα βάζουµε σε ένα καθαρό µπολ.
  3. Προσθέτουµε τα αυγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο και την τσικουδιά ή το ούζο.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το µίγµα να σφίξει και να «στέκεται» στο κουτάλι της σούπας.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουµε κουταλιά κουταλιά το µίγµα και τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες από όλες τις µεριές.
  6. Τους βγάζουμε από το τηγάνι µε τρυπητή κουτάλα και τους βάζουµε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους.