5 Ιούλιος 2017, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2017, 17:59

Θέλουν Τσίπρα-Μέι στη διάσκεψη για το Κυπριακό

  • Θέλουν Τσίπρα-Μέι στη διάσκεψη για το Κυπριακό
    Τερέζα Μέι, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Ημέρα έντονων διεργασιών και διαβουλεύσεων η σημερινή στο Κραν Μοντανά, ενόψει και της αυριανής παρουσίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο ελβετικό θέρετρο. Οι προγραμματισμένες πρωινές συνεδριάσεις για τις εσωτερικές πτυχές (τραπέζι 1) και τις εγγυήσεις και την ασφάλεια (τραπέζι 2) αναβλήθηκαν και μετατέθηκαν για το βράδυ, με αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς στο οποίο συμφώνησε και η τουρκοκυπριακή.

Πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου αναφέρουν ότι ο ΟΗΕ ασκεί πίεση ώστε να δώσουν το παρών στη διάσκεψη για το Κυπριακό οι πρωθυπουργοί των τριών εγγυητριών χωρών. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ φέρεται να δήλωσε ότι είναι έτοιμος, ενώ πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα και η Βρετανία δεν στηρίζουν ένα τέτοιο σενάριο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε σήμερα με τη Βρετανίδα ομόλογό του, και σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου φέρεται να της είπε ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί» σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίας του στο Κραν Μοντανά. «Την ίδια άποψη φέρεται να έχει και η κα Μέι, αν και οι Βρετανοί είναι πάντα απρόβλεπτοι», αναφέρει ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στο ελβετικό θέρετρο. Τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και της Τερέζα Μέι επιβεβαίωσαν ελληνοκυπριακές πηγές και στο sigmalive.com.