1 Νοέμβριος 2013, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:55

Μαθητής πήδηξε από τον 30ο όροφο με υπόδειξη δασκάλου του!

  • Μαθητής πήδηξε από τον 30ο όροφο με υπόδειξη δασκάλου του!

Μαθητής πήδηξε από τον 30ο όροφο με υπόδειξη δασκάλου του!

Σοκ έχει προκαλέσει η «βουτιά» θανάτου ενός 10χρονου μαθητή από τον 30ο όροφο κτιρίου μετά από «υπόδειξη» του δασκάλου του, στην πόλη Τσενγκντού στη νοτιοδυτική Κίνα.

Ο δάσκαλος είχε δώσει εντολή στο αγόρι να γράψει μια επιστολή 1.000 χαρακτήρων (στην Κινεζική), στην οποία θα ζητούσε συγγνώμη για τη φλυαρία του στην τάξη, ή διαφορετικά, να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας του.

Αφού απέτυχε πολλές φορές να ολοκληρώσει την αυτοκριτική του, ο δάσκαλος του είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτε άλλο, παρά να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας του.

Σε ένα από τα σχολικά εγχειρίδια του παιδιού βρέθηκε γραμμένη η φράση: «Δάσκαλε δεν τα καταφέρνω. Ήδη δίστασα πολλές φορές όταν προσπάθησα να πηδήξω από την οροφή της πολυκατοικίας».

Μέλη της οικογένειας του τραγικού μαθητή ανήρτησαν στο εξωτερικό του σχολείου του ένα πανό, το οποίο γράφει: «Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας».

Το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από άκρως αυστηρή πειθαρχία και απόλυτο σεβασμό στην Αρχή, καλώντας τα παιδιά να υπακούουν με σχολαστικότητα στις οδηγίες των διδασκάλων τους.

Η διαδικασία αυτοκριτικής άφησε βαθιά τα σημάδια της στην κινεζική κοινωνία κατά τη διάρκεια του Μαοϊσμού, ενώ πρόσφατα ξανάρχισε να εφαρμόζεται με αφορμή την τρέχουσα εκστρατεία κατά της διαφθοράς.

Το σχολείο στο οποίο πήγαινε ο 10χρονος μαθητής διαβεβαίωσε μέσω της επίσημης σελίδας του σε κινεζικό δίκτυο, ότι ο θάνατός του «οφείλεται σε ατύχημα».

Σημείωσε άλλωστε, ότι τόσο στον συγκεκριμένο μαθητή, όσο και σε πολλούς συμμαθητές του, είχε γίνει η υπόδειξη να συντάξουν ένα κείμενο αυτοκριτικής για τη συμπεριφορά τους, αφότου προκάλεσαν προβλήματα σε έναν σχολικό διαγωνισμό ευφράδειας.

Πηγή: sofokleousin.gr