1 Νοέμβριος 2013, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:55

Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου τίμησε το 'Επος του '40

  • Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου τίμησε το 'Επος του '40

Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου τίμησε το 'Επος του '40, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος προς τιμήν της Ηπειρώτισσας γυναίκας στον αγώνα ενάντια στους Ιταλούς. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Το Έπος του 40 και την προσφορά στον Αγώνα στα βουνά της Ηπείρου ενάντια στον Ιταλό κατακτητή, της Ηπειρώτισσας, γυναίκας, μάνας και αδελφής, τίμησε με εκδήλωση - αφιέρωμα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, στη κεντρική πλατεία ''Γαρδένια'' του Δήμου Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η 'Ηπειρος''.

Μια εκδήλωση από αυτές που κρίνονται πετυχημένες και μένουν χαραγμένες για πολύ, στην μνήμη των ανθρώπων που την παρακολούθησαν.

Τα χορευτικά τμήματα, απέδωσαν παραδοσιακούς χορούς, από τους γεωγραφικούς χώρους απ' όπου προέρχονται, του Συλλόγου Ποντίων Ζωγράφου, του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου ''Νίκος Καζαντζάκης'' και του οικοδεσπότη Συνδέσμου Ηπειρωτών, που εκπροσωπήθηκε με δύο τμήματα, το μεικτό ενηλίκων ανδρών-γυναικών και το αμιγώς  γυναικείο χορευτικό τμήμα, η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης,  είπε μεταξύ των άλλων, για το πόσο σημαντική ήταν η συμμετοχή των γυναικών της Ηπείρου στο ΕΠΟΣ του 40, μια συμμετοχή που ακόμη και σήμερα δεν έχει καταγγραφεί και η Πολιτεία δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία στην προσφορά των ''Γυναικών της Πίνδου''.

Ο Αγώνας αυτός στα κακοτράχαλα βουνά της Ηπειρωτικης γης, κάτω από τις όχι και τόσο κατάλληλες συνθήκες, δείχνει το δρόμο και στις νεώτερες γενιές, για αγώνα και διεκδίκηση, σήμερα, που η Χώρα μας διέρχεται μια δύσκολη οικονομική περίοδο κρίσης  που μας οδηγεί σε δύσκολους ατραπούς και που μειώνει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών και οδηγεί μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων και ειδικά της Ελληνικής Νεολαίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και δημιουργεί και διάφορα πολιτικά νεοναζιστικά μορφώματα που επενδύουν στις ανάγκες υποσχόμενα τα πάντα, για εκμαύλιση συνειδήσεων με απότερο στόχο τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με πληροφορίες από το romiazirou.blogspot.gr

Gallery