30 Ιούνιος 2017, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2017, 14:05

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

  • Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Αγωνία τέλος για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που διεκδίκησαν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρωί της Παρασκευής αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες, τις οποίες οι υποψήφιοι μπορούν να τις δουν και στο διαδίκτυο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός των μορίων προκειμένου να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των επιλογών τους στο μηχανογραφικό, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου. Η προθεσμία είναι αποκλειστική, και μετά από αυτή κανένας δεν θα μπορεί να αλλάξει τις επιλογές του.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρσι, παρέχει μια πλατφόρμα στην οποία οι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους, μπορούν να δουν το σύνολο των μορίων.

Σε Λέσβο και Χίο, όπου εξαιτίας του σεισμού δεν ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιες, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα καθώς οι εξετάσεις θα διεξάγονται έως τις 3 Ιουλίου.