30 Ιούνιος 2017, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2017, 11:37

Ολοκλήρωσε ακόμα έναν άθλο ο Στέλιος Βάσκος

  • Ολοκλήρωσε ακόμα έναν άθλο ο Στέλιος Βάσκος
    Εξουθενωμένος αλλά ευτυχής για το νέο του επίτευγμα, ο Στέλιος Βάσκος κατά την άφιξή του στο δημαρχείο Τρικάλων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί από το βράδυ της Πέμπτης ο παλαίμαχος Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος, που επέστρεψε στα Τρίκαλα, μετά από ένα ποδηλατικό ταξίδι 22 ημερών, στη διάρκεια του οποίου διέσχισε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Έχοντας διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, βαλκανιονίκης, μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, Στέλιος Βάσκος, επέστρεψε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στα Τρίκαλα.

Κατά την είσοδό του στην πόλη τον συνόδεψαν ποδηλάτες και απλοί πολίτες.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Τρικαλινοί στο δημαρχείο της πόλης ήταν θερμή. Παρέστησαν και δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων για το πανελλήνιο συνέδριο της ΠΑΔΥΘ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος και έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ο τρικαλινός ποδηλάτης ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου, από το ίδιο σημείο στο οποίο τερμάτισε απόψε, ένα υπεράνθρωπο εγχείρημα με ανθρωπιστικό σκοπό: Να διασχίσει με το ποδήλατό του χιλιάδες χιλιόμετρα, κάνοντας ουσιαστικά το γύρο της Ευρώπης, για την ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού συλλόγου ατόμων με αναπηρίες, «ΑΡΩΓΗ».

Ο ίδιος ο ποδηλάτης, εξαιρετικά συγκινημένος και εμφανώς καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια, κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του. Στα 64 χρόνια του, κλείνει μεγαλειωδώς κι έχοντας το κεφάλι ψηλά «μία καριέρα 48 ετών με ελπιδοφόρα μηνύματα», όπως είπε ο ίδιος.